Club Atletisme Eivissa

Club Atletisme Eivissa ESPORT Club esportiu que es va fundar el setembre de 1992. Va ser la primera presidenta Margalida Bonet, i el director tècnic del club, Lluís Lliteras Costa . La seua filosofia és bàsicament educativa i disposa d’atletes de totes les categories i edats, uns 50 per temporada.

Es finança amb les aportacions dels pares, del Consell Insular d’Eivissa i Formentera i de la Federació Balear d’Atletisme.

Cal destacar, en la seua curta però exitosa trajectòria en l’àmbit estatal, quatre medalles en diferents campionats d’Espanya. És el club eivissenc en la modalitat d’atletisme que més medalles ha obtengut en campionats d’Espanya: Aitor Lapeña , medalla d’or en triple salt als campionats d’Espanya de cadets de pista coberta (Saragossa, 1995) i de plata en la mateixa modalitat al campionat d’Espanya de cadets de pista a l’aire lliure (Màlaga, 1995); José Antonio Funes Alcaraz, medalla de bronze al campionat d’Espanya de cadets de pista coberta (Saragossa, 1995) en 60 metres tanques; Verònica Costa Downie , medalla de bronze als campionats d’Espanya de pista coberta de cadets en la prova de 300 metres llisos (Saragossa, 1994), i Raül Mascaró Terrassa , dues medalles als campionats d’Espanya de cadets en la modalitat de proves combinades l’any 1992.

A la Festa de l’Esport dels anys 1993, 1994 i 1995, es varen presentar com a millors atletes de les Pitiüses, pertanyents a aquest club, Raül Mascaró Terrassa, que a més fou elegit millor esportista d’Eivissa i Formentera l’any 1993; Josep Cardona Rosselló, l’any següent, i José Antonio Funes Alcaraz, el 1995. L’any 1996 Aitor Lapeña, atleta d’aquest club, va ser proclamat millor esportista de l’any a la Festa de l’Esport, fins aleshores havia obtengut tres medalles en campionats d’Espanya, concretament en triple salt: bronze, or i plata.

En la temporada 1994-95 el club aconseguí la tercera plaça en el Campionat de Balears per clubs de pista coberta. Altres bones posicions importants en campionats d’Espanya són el quart lloc de Josep Cardona en la final de 60 metres tanques del nacional cadet celebrat a València el 1993 i la quarta plaça de Iolanda Palau en la prova d’exatló en el nacional cadet de Màlaga de 1993.

A més de molts de títols autonòmics en diferents categories des dels escolars (infantils i cadets) fins als federats (júniors, promeses i absoluts), cal destacar els rècords de Balears, entre els quals encara perduren els de Raül Mascaró en la categoria de cadets en les proves d’exatló, octatló i perxa; també en la categoria júnior en les proves d’heptatló, decatló i salt amb perxa.

L’atleta Antoni Marí Cabello manté fins el 1995 els rècords de Balears en la categoria júnior en les proves de 60, 110 i 400 metres tanques. Aitor Lapeña també és rècord en triple salt cadet i José Funes en 60 metres tanques cadet.

El Club Atletisme Eivissa és possiblement el club local d’aquest esport que més rècords de Balears ha obtengut fins a 1995. La presència dels atletes del club en els últims campionats autonòmics escolars (infantils i cadets) fins aleshores va ser important en nombre de participants i de medalles aconseguides.

Concretament, la temporada 1992-93, 10 d’or, 3 de plata i 7 de bronze; la temporada 1993-94, 6 d’or, 6 de plata i 5 de bronze; i la temporada 1994-95, 12 d’or, 8 de plata i 5 de bronze. En total, 62 medalles.

Pel que fa a medalles obtengudes en campionats de Balears federats de pista en les categories júnior, promesa i absoluta, s’han d’afegir les de la temporada 1992-93, amb 12 d’or, 9 de plata i 11 de bronze; la temporada 1993-94, 7 d’or, 8 de plata i 1 de bronze; i, la temporada 1994-95, 6 d’or, 2 de plata i 4 de bronze. En total, 51 medalles. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments