Club 30 de Maig

Club 30 de Maig SOC/ESPORT Associació cultural, recreativa i esportiva juvenil fundada el 30 de maig de 1978. Una colla d’estudiants, majoritàriament de l’Institut d’Ensenyament Secundari Santa Maria , s’encarregà de posar en marxa un club que, passat el temps, va esdevenir un dels més importants de la ciutat d’Eivissa. El Club 30 de Maig arribà a tenir més d’un centenar de socis, sobretot d’entre els 15 i els 18 anys. En fou el primer president José Fraile Rodríguez, al qual succeí Guillem Torres Seguí.

Aquest grup organitzava activitats molt diverses dirigides sempre cap a un públic eminentment juvenil: conferències, col·loquis, festes, audicions musicals, excursions i competicions esportives. Així mateix, i amb motiu del primer aniversari de l’entitat, el 1979 es va convocar un concurs literari guanyat per un dels seus socis més destacats, l’escriptor Vicente Valero Marí , aleshores el director del butlletí informatiu 30 de Mayo, del qual se’n publicaren deu números amb alguns extres de temàtica musical.

Altres membres significatius de la directiva varen ser Josep Ramon Balanzat Torres , Joan Antoni Ribas Costa, Manuel Alcaide Juan i Joan-Albert Ribas Fuentes .

L’inquiet club visqué el moment de màxim esplendor al final dels anys setanta i al començament dels vuitanta. La diàspora dels seus dirigents (una bona part dels socis pioners se’n va anar a estudiar a la universitat) va comportar la fi de les activitats culturals i d’esbarjo del club, reconvertit en entitat esportiva. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments