Ciudad de Tarifa

Ciudad de Tarifa NÀUT Vaixell construït a les drassanes de València per la Unión Naval de Levante.

Varat el 7 d’octubre de 1959, va ser acceptat per la Compañía Trasmediterránea el 12 d’abril de 1961 i destinat a cobrir els serveis de l’estret de Gibraltar, especialment a la línia d’Algesires a Tànger.

El 1962 va ser destinat a cobrir el servei de les illes Balears. El mes de gener de 1963, en un viatge de Tànger a Algesires, es va trobar impossibilitat d’entrar en aquest port a causa del fort temporal. El capità va optar per ancorar prop de la bocana del port, però el fort vent va fer llaurar l’àncora i el vaixell va anar a parar contra la costa i patí avaries de molta consideració.

Una vegada reparades, el març de 1964 va tornar a ser destinat a l’estret de Gibraltar fins a l’estiu de 1980, en què va cobrir els serveis extraordinaris del sector de les Balears, especialment les línies Eivissa-Palma, Eivissa-València i Eivissa-Alacant.

El 28 de febrer de 1984 va ser donat de baixa i posteriorment fou venut a una empresa grega.

Característiques: eslora, 94 m; mànega, 16 m; puntal, 7,30 m; 3.436 tones de desplaçament. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments