Ciudad de Huesca

Ciudad de Huesca NÀUT Vaixell construït a Vigo, a les drassanes d’Hijos de J. Barreras. Varat l’11 de maig de 1953, amb el nom de Huesca, va inaugurar un viatge setmanal entre els ports d’Alacant-Orà-Eivissa-Palma-Orà-Alacant.

El 29 de novembre de 1955 va ser adquirit per la Compañía Trasmediterránea i, amb el nom de Ciudad de Huesca, va ser destinat a cobrir la línia de Màlaga a Melilla, amb serveis extraordinaris a les Balears.

A partir de l’1 d’octubre de 1967, fins a mitjan març de 1968, va cobrir les línies de Palma a Maó i de Palma a Eivissa. El 1975 va ser requisat per l’estat major de l’Armada, juntament amb altres vaixells, per ser utilitzat en l’evacuació del personal militar del Sàhara Espanyol.

El 1979 va ser donat de baixa, venut i desballestat.

Característiques: eslora, 79,90 m; mànega, 11,50 m; puntal, 6,2 m; 2.381 tones de desplaçament. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments