Ciudad de Ceuta

Ciudad de Ceuta NÀUT Vaixell construït a les drassanes de València per l’empresa Unión Naval de Levante. Varat el 1928, se li imposà el nom de General Sanjurjo.

El gener de 1929 passà a cobrir la línia d’Algesires amb els ports de Ceuta i Tànger. Després de la proclamació de la República, la Compañía Trasmediterránea es va veure obligada a canviar el nom a alguns dels seus vaixells. Al General Sanjurjo se li va canviar pel de Ciudad de Ceuta.

El 5 d’agost de 1936, ja en mans de les tropes revoltades, va ser emprat, juntament amb el Ciudad de Algeciras , en l’anomenat “comboi de la Victòria”, en un transport massiu de tropes a través de l’estret de Gibraltar, transport fonamental per al posterior desenvolupament de la guerra. En aquesta operació ambdós vaixells varen ser bombardejats pel destructor Alcalá Galiano.

Després de la guerra va continuar fent la línia de l’estret de Gibraltar.

L’estiu de 1958 va arribar a Palma per primera vegada, destinat a reforçar el servei entre les illes, especialment a la línia amb Eivissa i Cabrera, servei que va continuar durant els estius de 1959 i 1960.

El 1975 va ser venut a l’anomenada Asociación de Capitanes de la Marina Mercante de Vizcaya. Mentre era amarrat al Nervión, el 1983, unes pluges torrencials el varen enfonsar definitivament.

Característiques: eslora, 61,50 m; mànega, 9,60 m; puntal, 5,18 m; 1.095 tones de desplaçament; dos motors Burmeinster Wein de 800 cavalls cada un. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments