Ciudad de Alicante

Ciudad de Alicante NÀUT Vaixell construït per la Unión Naval de Levante i varat el 25 de febrer de 1930 amb el nom d’Infante Don Juan. Va ser destinat a cobrir la línia València-Barcelona.

A l’esclat de la Guerra Civil espanyola es trobava al port de Villa Sanjurjo fins que l’esquadra nacional va aconseguir rompre el bloqueig de l’estret. A partir d’aquella data el Ciudad de Alicante va ser destinat al transport de tropes entre els ports del nord d’Àfrica i Algesires.

Per decret del 7 d’octubre de 1936 va ser confiscat juntament amb vuit vaixells més per ser convertits en creuers auxiliars. Fou armat amb un canó de 120 mm, dos de 105 mm i dos més de 47 mm. Els primers mesos després d’haver-se acabat la guerra va servir com a vaixell escola.

Després va ser tornat a la Compañía Trasmediterránea i destinat a la línia Sevilla-Cadis-Canàries i, anys després, a la de Màlaga-Melilla. El 1957 passà a Balears per fer la línia Palma-Barcelona.

De llavors ençà va cobrir sempre les comunicacions de Balears, especialment d’Eivissa a Alacant, València i Barcelona, fins el 1975, que va passar a fer la línia Palma-Maó i alguns serveis especials en l’estiu a Eivissa.

El maig de 1977 va deixar de navegar i posteriorment va ser venut a la firma Desguaces de Cataluña per al seu desballestament.

Característiques: eslora, 82,23 m; mànega, 14,40 m; puntal, 7,85 m; 900 tones de desplaçament; dos motors Diesel amb una potència total de 2.800 cavalls. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments