Ciudad de Algeciras

Ciudad de Algeciras NÀUT Vaixell construït el 1926 a les drassanes de la Unión Naval de Levante, a València. Els padrins de la seua varada varen ser el president del Directori Militar, el general Miguel Primo de Rivera, i la marquesa de Malferit, el 28 de juliol de 1926.

Immediatament va ser destinat a la línia Algesires-Ceuta, amb el nom de Miguel Primo de Rivera. El 1931, amb la instauració de la República, se li va canviar el nom pel de Ciudad de Algeciras. El 18 de juliol de 1936 es trobava a Ceuta i va ser mobilitzat per transportar tropes a Cadis, custodiat pel destructor Churruca. El dia 5 d’agost va formar part del comboi anomenat “de la Victòria”, emprat juntament amb altres vaixells de càrrega, de passatge i de guerra per a un gran transport de tropes i material de guerra. En aquesta acció va ser bombardejat pel destructor Alcalá Galiano, fidel al govern de la República, sense que hi hagués baixes.

Després de prestar el seu servei com a vaixell de passatge a l’estret de Gibraltar, el 1952 va ser destinat a cobrir la línia entre Fernando Poo i les illes d’Annobón, Corisco i Elobey.

El 1957 passà a les Balears per fer les línies de Ciutadella de Menorca i Cabrera i en freqüents ocasions a Eivissa.

El 1975 va ser donat de baixa, venut a l’Asociación Asturiana de Capitanes de la Marina Mercante per ser destinat a local social, museu marítim i biblioteca especialitzada en temes nàutics.

Característiques: eslora, 61,90 m; mànega, 9,60 m; puntal, 5,18 m; 1.095 tones de desplaçament; 2 motors Burmeinster de 300 cavalls cada un. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments