Ciudad de Alcudia

Ciudad de Alcudia NÀUT Petit vaixell de ferro construït a Aberdeen (Escòcia) a l’estil dels vaixells de vela, amb proa de botaló, pals i xemeneia amb caiguda a popa.

Va tenir diversos propietaris. El mes de maig de 1910 fou adquirit per la Isleña Marítima per ser destinat a la línia Palma-Cabrera, amb el nom de Ciudad de Palma. El 1931 fou adquirit per la Compañía Trasmediterránea. El mes d’abril d’aquest any se li posà el nom de Ciudad de Alcudia.

El 1936 va ser incorporat a l’Armada Nacional com a guardacostes, i amb aquest objectiu se li varen posar dos canons de 45 mm. El 7 de juny de 1937, a unes 10 milles del cap de Cala Figuera, va salvar el pilot i dos funcionaris del Banc d’Espanya, que varen caure a la mar per avaria de l’avioneta amb la qual anaven de Palma a Eivissa, en un viatge oficial.

L’any 1944 se li varen fer grans reformes de modernització. L’estiu de 1956 va cobrir la línia Eivissa-Formentera amb tres viatges setmanals. El 10 d’octubre de 1958, quan li faltava poc per complir 80 anys, va ser donat de baixa, venut en pública subhasta i desballestat.

Característiques: eslora, 38,27 m; mànega, 6,44 m; puntal, 3,26 m; 168 tones de desplaçament; motor de 268 cavalls. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments