Casa Cultural Andalusa de les Pitiüses

Casa Cultural Andalusa de les Pitiüses  SOC Associació de caire sociocultural que aplega el conjunt dels ciutadans pitiüsos d’origen andalús. Va formar-se el 1988 i sempre ha tengut la seu social al carrer de Navarra, de ses Figueretes.

Les principals actuacions que duu a terme són la commemoració del Dia d’Andalusia (amb un sopar-espectacle), la Romería del Rocío, la confecció d’una carrossa per a la rua de Carnestoltes i les tasques de col·laboració amb els ajuntaments d’Eivissa i de La Puebla de Cazalla (Sevilla) per organitzar la Fira Andalusa .

La Casa Andalusa també celebra una missa el primer diumenge de cada mes a l’església de Sant Francesc de ses Salines . Ha muntat el seu propi ballet infantil i juvenil —que actua a festivals benèfics, clubs de la tercera edat, festes patronals i col·legis—, i a més fa classes de sevillanes.

Els seus presidents han estat Manuel Carmona (1988-1989), Francisco Romero Ordóñez (1989-1990) i, a partir de 1990, María Teresa Castro Rojas. El 1995 l’entitat tenia 325 famílies associades. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments