Cardona i Bonet, Antoni

Cardona i Bonet, Antoni  (Sant Jordi de ses Salines 1953) SOC Professor, editor i escriptor.

Llicenciat en Filosofia i Lletres (1978). L’any 1983 obrí l’Acadèmia Can Sifre, des d’on, aquell mateix any, engegà una activitat editorial complementària que, a partir dels anys 1989 i 1990 donaria lloc a Edicions Can Sifre . El 1996 feia edicions de tipus general i publicava el Premi de Narrativa Infantil Ciutat d’Eivissa i el Premi de Narrativa Ciutat d’Eivissa (1994-1996), tots dos en coedició amb l’Ajuntament d’Eivissa.

L’any 1983 entrà en la vida pública en ser elegit regidor com a independent en les llistes del PSOE per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia . Els membres d’aquesta candidatura iniciaren, aleshores, la publicació de la revista Es Vedrà i es Vedranell , amb temes d’informació política i cultural. Antoni Cardona en va ser director i redactor fins a la seua desaparició, l’any 1987.

El 1988 causà baixa en el PSOE i fou un dels membres fundadors de l’Esquerra Nacionalista d’Eivissa (ENE), que més tard canvià el nom pel d’Entesa Nacionalista i Ecologista , partit pel qual també va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Josep.

Fou membre fundador i director de la revista Veu d’Eivissa i Formentera , un nou intent de revista d’informació general en català que malauradament no aconseguí la continuïtat.

Com a escriptor, és autor de Romanços per a després d’una vidassa (1990), llibre de prosa costumista, i de La màscara de Bes (1992), llibre de poesia que ell mateix qualifica de nacionalista.

Col·labora esporàdicament en altres publicacions. [ERM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments