Can Ventosa, Espai Cultural

Can Ventosa, Espai Cultural TEA Sala teatral de la ciutat d’Eivissa, ubicada dins l’Espai Cultural del mateix nom, a l’avinguda d’Ignasi Wallis, de propietat municipal i que va ser inaugurat el 12 de maig de 1995.

L’edifici va ser construït per a una fàbrica de gèneres de punt oberta el 27 d’abril de 1925, activitat que cessà l’any 1956. L’any 1958 el Ministeri de Defensa el va comprar per instal·lar-hi la intendència militar i finalment va ser adquirit per l’Ajuntament d’Eivissa el maig de 1989 i hi portà a terme una important reforma arquitectònica.

La sala d’actes té un aforament per a quatre-centes persones repartides entre platea i amfiteatre. Té un escenari de 13 m de boca per 4 m d’alçada. Sol presentar una programació fixa al llarg de l’any, a excepció dels mesos d’agost i setembre que resta pràcticament inactiva.

L’espectacle teatral ocupa la part central de la programació i hi han passat companyies de renom com Dagoll Dagom, el Centro Dramático Nacional de Cuba “Hubert de Blank”, el Teatre Negre de Praga o El Tricicle. D’entre les obres representades, tant en català com en castellà, cal esmentar Misery, Paraules encadenades, Tots eren fills meus, Tartuf o l’impostor, Taurons, Novecento, El pianista de l’oceà, Mort accidental d’un anarquista, Shirley Valentine, La caiguda, Celobert, Pel davant... i pel darrere, Acosta’t, Teatre sense animals, Fàtima a Teheran, Magnolias de acero, El florido pensil, La casa de Bernarda Alba, El verdugo, Esperando a Godot, La señorita Julia, Cinco horas con Mario, Las criadas, París 1940, Alejandro y Ana, La cena de los idiotas, Wilt o La brisa de la vida.

Hi han actuat actors i actrius de renom com Núria Espert, Josep Maria Flotats, Rosa Maria Sardà, Lluís Homar, Anna Lizaran, Julieta Serrano, Josep Maria Pou, Sílvia Munt, Pep Munné, Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas, Àngels Gonyalons, Montse Guatllar, Àlex Casanovas, Francesc Orella, Lluís Soler, Mercè Arànega, Amparo Moreno, Pepe Rubianes, Sergi Mateu, Mercè Pons, Jordi Bosch, Enric Majó, Mercè Comes, Abel Folk, Carles Canut, Mont Plans, Àngel Llàcer, Adolfo Marsillach, Amparo Rivelles, Lola Herrera, Amparo Soler-Leal, Juan Echanove, José Luis López-Vázquez, Agustín González, María Jesús Valdés, Charo López, Maribel Verdú, Amparo Larrañaga, Cayetana Guillén, Fernando Guillén, Emma Suárez, Emilio Gutiérrez Caba, Juan Luis Galiardo, Luis Merlo, Guillermo Toledo, Alberto San Juan, Antonia San Juan, Manuel Galiana, Ana Torrent, etc.

També hi tenen lloc espectacles musicals a càrrec de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat d’Eivissa, el Cicle d’Intèrprets Eivissencs, el Concert de Nadal i s’hi han celebrat altres actuacions com les d’Ainhoa Arteta, The Georgia Mass Choir, Jordi Savall, el cor de cambra Studium Aureum de Mallorca, la Nova Filharmònica de Colònia, el Florilegium Ensemble, Amina Alaoui i l’Orquestra de Fez, Concerto Avenna, Solistes de Varsòvia, Tomas Stanko (jazz), la Chris Hinze Combination (jazz), Miquel Gil (popular) i les Black Voices. [MTT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments