Campo Díaz, Marta

Campo Díaz, Marta   (Barcelona 1947) ARQUEOL Doctora en Història Antiga per la Universitat de Barcelona (1975). Ha estat conservadora del Gabinet Numismàtic de Catalunya, del Museu Nacional d’Art de Catalunya entre 1975 i 1986, del qual en l’actualitat és directora, feina que des de 1994 comparteix amb la de professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora especialista en numismàtica de l’antiguitat.

Va ser cap de redacció, des del 1976 fins al 1982, de la revista Gaceta Numismática, editada per l’Asociación Numismática Española, i sòcia fundadora i secretària de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics entre els anys 1979 i 1983.

Ha escrit nombrosos treballs i ha participat en diferents congressos sobre les monedes d’Eivissa durant l’època púnica. Entre altres publicacions, cal destacar Las monedas de Ebusus, Barcelona, 1976; “El tesoro de Talamanca: sextercios de Tito Gordiano III”, Acta Numismàtica, 1977; “Circulación monetaria en Ibiza”, Symposium Numismático de Barcelona, 1979; “Las relaciones de Ebusus con el exterior a través de los hallazgos monetarios (siglos III-I a.C.)”, Atti del I Congresso Internazionale di Studi Fenici i Punici, Roma, 1983; “La ceca de Ebusus; producción y función”, Rythmes de la production monétaire, de l’antiquité à nos jours, Louvain-la-Neuve, 1987; “Las monedas de Ebusus”, VII Jornades d’Arqueologia Feniciopúnica, Eivissa, 1993, i Les monedes de l’Eivissa púnica, Palma, 1994; aquesta publicació era el catàleg de l’exposició itinerant del mateix nom organitzada per la Sala de Cultura de Sa Nostra , de la qual fou comissària.

És autora de nombrosos treballs sobre la moneda dedicats tant al món grec, com al púnic, l’ibèric, el romà o el medieval, entre ells, codirectora, amb T. R. Volk (Fitzwilliam Museum de Cambridge), del projecte “Banco de Datos Numismático”, entre 1983 i 1987, per encàrrec del Ministeri de Cultura.

Fou assessora de l’exposició “Roma a Catalunya”, organitzada per l’Institut Català d’Estudis Mediterranis a Tarragona el 1992 i a Barcelona el 1992 i el 1993. [JFG/RGB/FRS]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments