Ca Nostra

Ca Nostra  SOC/ESPORT

Associació juvenil i recreativa de Sant Antoni de Portmany , fundada l’any 1972. Vinculada inicialment a la tasca catequètica parroquial, organitzava activitats culturals i esportives. A partir de l’any 1981 només en varen quedar la secció esportiva de bàsquet, la de futbol sala i la de teatre. Arribà a publicar la revista Encrucijada. [MTT]

La secció de futbol sala es fundà a Sant Antoni de Portmany l’any 1975 i fins a 1995 encara hi figuren dos dels seus fundadors: el capità Juli Blasco i Carles Rodríguez. Des de la temporada 1983-1984, Ricard Pineda Villar, en representació de Construcciones Ricardo Pineda, col·labora amb el club i des de la temporada 1994-1995 és el patrocinador de l’equip per a la lliga local de Sant Antoni que es juga entre setmana a les pistes de Davall es Serral. El màxim guardó aconseguit data de la temporada 1986-1987, quan es feren amb els tres títols en les competicions en què participaren. Fou l’equip més golejador i el menys golejat. Després destacà a la fase d’ascens disputada a Múrcia amb la presència d’equips semiprofessionals, en la qual participà com a campió de Balears.

Els premis més importants fins al 1995 són: temporada 1984-1985, sotscampió del Trofeu Prestigi Frigo; temporada 1986-1987, campió de la Lliga Nacional (d’àmbit insular), de la Copa i de la Lliga Local; temporada 1987-1988, tercers a la Lliga Nacional i sotscampions a la Lliga Local; temporada 1989-1990, l’equip filial fou sotscampió a la Lliga Regional; temporada 1990-1991, tercers a la Lliga Nacional; temporada 1993-1994, tercers a la lliga i campions de Copa de Can Jondal.

El Ca Nostra inicià la seua activitat en el bàsquet, per l’impuls d’Ignasi Carrero, en un tancó de terra situat al costat de l’església, l’any 1972, amb un grup d’adults que no hi sabien jugar. Els primers foren els anomenats Migue, Cabrales, Ignasi, Pep des Músic, Kiko, Paco “Kamakura”, Juli Blasco, Aurelio, Vicent Ribas, Juan Pérez, José Luis i Pepe “Crack”. Jugaven contra el Púnic , el Nàstic i la Penya Blaugrana .

Aleshores es fomentà l’esport de base en les categories inferiors. L’any 1978 el club ascendí, per primera vegada en la seua història, a la tercera divisió espanyola, on jugà en el grup català. El 1979, però, descendí de categoria, fet que en motivà una crisi esportiva. El 1984 retornà a la tercera divisió. Un any més tard es va fer càrrec de l’entitat Josep Ribas Ribas , que la legalitzà estatutàriament i inicià una tasca de captació de nous socis i cerca de patrocinadors. Aleshores es creà una escola de minibàsquet, que dirigia Josep Fraile .

La temporada 1984-1985 un equip femení del club participà a la segona divisió balear. La temporada 1992-1993 l’equip masculí descendí de categoria. La temporada següent s’incorporà al club Manuel Bosch Rodríguez , exjugador de la lliga ACB que havia estat internacional, que féu les funcions de jugador-entrenador i de director tècnic i aconseguí ascendir el club a la segona divisió del grup balear després d’una combinació de circumstàncies esportives. La temporada 1995-1996 el Ca Nostra es classificà en 5a posició, millor resultat aconseguit mai, en situació de poder lluitar per l’ascens a la lliga EBA.

En les categories cadet, júnior i sènior, i representant les Pitiüses als campionats de Balears, també guanyà alguns títols insulars i interinsulars. [AST/JaRT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments