Bloc Autonomista

Bloc Autonomista  SOC Coalició electoral constituïda al començament de maig de 1977 entre el Partit Socialdemòcrata d’Eivissa i Formentera , el Partit Comunista d’Espanya i el Partit Socialista Popular amb l’objecte de presentar una candidatura conjunta a l’escó de Senador per Eivissa i Formentera en les eleccions legislatives del 15 de juny de 1977. El candidat, Isidor Marí Mayans , va comptar també amb el suport del Partit Socialista Obrer Espanyol , del Moviment Socialista d’Eivissa i Formentera i d’un grup de persones representatives independents.

Els primers punts programàtics de la candidatura eren l’establiment d’una nova constitució que definís Espanya com un estat democràtic de dret i la consecució d’un estatut d’autonomia que reconegués la personalitat d’Eivissa i Formentera.

Arran del Pacte per l’Autonomia de les Illes Balears subscrit el 4 de juny de 1977 per les forces polítiques mallorquines, el Bloc Autonomista va promoure una Declaració dels partits i candidats de les Illes Pitiüses sobre aquell pacte (6 de juny) amb unes puntualitzacions en defensa de la subsidiarietat i la paritat, que varen ser acceptades (7 de juny) i incorporades al text del pacte autonòmic.

En l’escrutini de les votacions del 15 de juny, el Bloc Autonomista va quedar en segon lloc, amb 6.604 vots sobre un total de 23.195 emesos (28’5%) i va ser la candidatura més votada a la ciutat d’Eivissa i a Formentera. [IMM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments