Ballester de Zafra, Joan

Ballester de Zafra, Joan (Palma 1701 - ? 1766) Enginyer militar.

Amb tant sols nou anys entrà com a cadet al Regiment de Sòria. Participà a la Guerra de Successió i fou governador militar i polític de Granada.

El 1740 ja era enginyer director del Regne de Mallorca i va elaborar un mapa de Formentera i un projecte, que no s’arribà a dur a terme, de construcció d’una línia fortificada que envoltàs la fortalesa d’Eivissa i l’aillàs de terra. La línia fortificada partia del que hauria de ser la primera estacada i anava fins a la mar, a l’est del puig des Molins.

Entre 1738 i 1756 projectà la construcció de diverses torres costaneres de defensa a les Pitiüses, com la del cap des Jueu, la de Portinatx, la des Molar i la de Comte, a Eivissa, i la des Garroveret i la de la punta Prima, a Formentera. Aquestes torres es construirien quan ja Ballester no era a les Balears, de manera que no degué intervenir en l’execució de les obres i fins i tot és possible que els projectes fossin reformats.

El 1755 impulsà la construcció de la primera estacada a Eivissa. Fou comandant general interí de Mallorca i mariscal de camp.


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments