Archivos de Ibiza, Los

Archivos de Ibiza, Los HIST Revista de temàtica històrica apareguda el mes d’abril de 1902 sota el patrocini i la direcció de Josep Clapés Juan .

A causa de l’ofici de militar del seu fundador, no sempre s’imprimí a Eivissa, ja que si del número 1 al 9 va ser editada a la impremta de Josep Tur, del 10 al 12 va sortir de «La Provincia» d’Almeria, del 13 al 21 de la de Bernat Fàbregues a Maó, i el número corresponent a l’any 1904 va sortir al carrer des de la Impremta i Llibreria Salvador Fàbregues de Ciutadella (Menorca).

A part dels articles del propi Josep Clapés, la revista comptà amb la col·laboració de Jacint Aquenza Loaiza , que signava amb una «X», Enric Fajarnés Tur , Isidor Macabich Llobet i d’en «Cuhanthemoc», pseudònim de Bartomeu Ramon Capmany .

El març de 1903, i a causa de les dificultats d’edició de la publicació motivades sobretot pels canvis de residència i l’estada fora de l’illa de Josep Clapés, aquest comunicà als lectors que, a partir del número d’aquell any, seria bimensual i, des de 1904, es convertiria en revista anual amb un considerable augment del nombre de pàgines. Comença la segona època i, des d’aleshores, inclourà una crònica de l’any anterior a més dels articles habituals.

Amb un format de vuit pàgines i a dues columnes, deixà de publicar-se el mes d’octubre de 1915. [FTR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments