Aigua, cova de s’

Aigua, cova de s’ TOPON

1.
Cova situada a la costa de migjorn de la punta de sa Penya, al nord de la cala d’en Serra, a la parròquia de Sant Joan de Labritja. No és una cova marina, sinó que es troba a la part alta de les penyes, i al seu interior hi ha un naixement d’aigua que aprofitaven els pescadors, l’aigua de sa Penya.

2
Cova de la costa de ponent del cap de Barbaria, situada a la part alta de les penyes, entre es Pont i la punta des Ullastres.

3.
Cova que hi ha molt prop de l’extrem nord de la punta Prima, a Formentera, encarada a ponent. També rep el nom de cova de s’Aigua Dolça i just al nord hi ha la punta de sa Cova de s’Aigua.

4.
Cova que hi ha vora el racó de sa Pujada, a l’illa de Formentera.

5.
Cova que hi ha a la costa nord de Tagomago. [ERM]

6.
Coveta del vessant sud de l’illa des Vedrà ubicada un poc a llevant de la cova del Pare Palau, a una altura de devers 200 m. També rep el nom de cova des Rastre. És una petita cavitat formada per una única sala de 12 x 7 m en planta i de 6 m de desnivell. El nom li ve de les piques que, prop de l’entrada, recullen l’aigua d’uns degotissos del sostre. [MTG]

7.
Coveta del SE de l’illa des Vedranell, també anomenada cova de sa Gorra. Està ubicada a uns 50 m d’altura i just al seu davall hi ha el desembarcador de sa Cova de s’Aigua.

8.
Coveta que hi ha al NE de l’illa des Bosc, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

9
Fontanelles, ses. [ERM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments