Àguila, s’

Àguila, s’ TOPON
1. Nom de tot un promontori costaner de la parròquia de Sant Miquel de Balansat situat entre na Xemena i els illots des Portitxol o de Rubió. A la part de llevant hi ha un petit racó conegut com el portet o la platja o el caló de s’Àguila, on hi ha un varador, la casa de s’Àguila. La part més elevada del promontori és el puig de s’Àguila, i el seu front marítim constitueix el penyal de s’Àguila. Orientades cap al NE en sobresurten dues puntes: la punta des Penyal de s’Àguila i na Llarga. I just enmig hi ha un gran cocó, el cocó de s’Àguila. Més a ponent encara hi ha la cova de s’Àguila, que és una cova marina. Tot aquest conjunt de topònims té el seu origen en l’existència de nius d’àguila peixera als penyals, encara no fa gaires anys, i de fet encara en són observables les restes d’algun niu.
2. Puig que assoleix els 295 m d’altura, a la parròquia de Sant Carles de Peralta, municipi de Santa Eulària des Riu, un poc al nord des Forn des Saig, i a menys d’un km del límit d’aquest municipi amb el de Sant Joan de Labritja.
3. cap de s’Àguila. [ERM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments